برگزاری نخستین همایش بین‌المللی خمس و تعالی فرهنگی جامعه با حضور آیت‌الله مکارم

03 اسفند 1395

«همایش بین‌المللی خمس و تعالی فرهنگی جامعه» پیش از ظهر امروز(سه شنبه) با حضور آیت‌الله قاسم نعیم‌آبادی دبیرکل بنیاد بین‌المللی احیای فرهنگ خمس و حجت‌الاسلام عباس نصیری‌فرد دبیر این همایش در حوزه هنری برگزار شد. 

نصیری‌فرد در ابتدا اظهار داشت: همایش بین‌المللی خمس و تعالی فرهنگی جامعه روز پنج‌شنبه 5 اسفندماه در شهر مقدس قم با حضور مراجع تقلید، علما و نخبگان حوزه و دانشگاه در سالن پیامبر اعظم(ص) برگزار می‌شود و از جمله سخنرانان افتتاحیه این همایش، آیت‌الله مکارم شیرازی، آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی رئیس تولیت آستان قدس رضوی، آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه خواهند بود. 

دبیر همایش بین‌المللی خمس و تعالی فرهنگی جامعه عنوان کرد: همچنین در این همایش، از بنیاد بین‌المللی احیای فرهنگ خمس رونمایی خواهد شد که طلیعه فعالیت‌های این بنیاد با همایش خمس است و امیدوارم هر سال این همایش را در ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی و اجتماعی داشته باشیم و دبیرخانه دائمی این همایش نیز در شهر مقدس قم برقرار است. 

وی تصریح کرد: بنیاد بین‌المللی احیای فرهنگ خمس، وابسته به هیچ نهادی نیست و تحت اشراف مراجع تقلید است و کار آن، اخذ خمس نیست و از وجوهات استفاده نمی‌کند و فقط در راستای احیای فرهنگ خمس و آگاهی‌بخشی در ابعاد و آثار پرداخت خمس فعالیت می‌کند. همچنین این بنیاد دارای هیأت امنا است که سیاست‌های بنیاد را تبیین می‌کند. آیت‌الله نعیم‌آ‌بادی رئیس بنیاد، پرویز داودی اقتصاددان، حجت‌الاسلام خسروپناه و محسن رفیق‌دوست و میرعلا میرمحمدصادق و سیدمحمد حسینی وزیر سابق ارشاد از دیگر اعضای هیأت امنای بنیاد بین‌المللی احیای فرهنگ خمس به شمار می‌روند. 

در ادامه،‌ آیت‌الله نعیم‌آبادی دبیرکل بنیاد بین‌المللی احیای فرهنگ خمس، گفت: همانطور که نماز، ستاد اقامه دارد و زکات ستاد احیاء دارد، امر به معروف ستاد دارد، چرا خمس بنیاد و ستادی نداشته باشد؟ لذا ما احساس کردیم خلأیی درا ین زمینه وجود دارد. 

وی اظهار داشت: یکی از برترین عوامل ترویج خمس، رسانه‌ها هستند. خمس مربوط به اسلام است و همه وظیفه ترویج آن را دارند. چهره مطلوبی برای خمس نساختند، لذا آگاهی جامعه باید در این خصوص افزایش یابد و امیدواریم با تلاش‌های همگانی بتوانیم آن را به نقطه مطلوب برسانیم. 

آیت‌الله نعیم‌آبادی با بیان اینکه اگر به خمس عمل شود، فقیری در جامعه نخواهیم داشت، تصریح کرد: در دفاع مقدس چون به آیات جهاد عمل می‌کردیم، استکبار جهانی جرأت نگاه چپ به کشورمان نداشت، بنابراین اگر در خمس و کار و تلاش هم عمل کنیم، در اقتصاد می‌درخشیم. خداوند متعال می‌فرماید؛ «لیس للانسان الا ما سعی».

وی ابراز داشت: ابعاد مختلف خمس، تمام فضای زندگی انسان را فرامی‌گیرد و دانشجو، فقیر، بیمار و... را تحت پوشش قرار می‌دهد. در زمان امیرالمؤمنین علی(ع) به اسب زکات تعلق نمی‌گرفت، ولی حضرت امیر(ع) برای اداره مملکت به اسب مالیات بست. مالیات همانند یکی از مخارج از جمله عوارض شهرداری است؛ مالیات از شهروندان می‌گیرند، چه سود ببریم چه سود نبریم، بلکه خمس اینطور نیست، بلکه باید در آخر سال اگر چیزی اضافه آمد، خمس به آن تعلق می‌گیرد. 

دبیرکل بنیاد بین‌المللی احیای فرهنگ خمس عنوان کرد:‌ در اسلام حق عالم دینی نداریم، در حالی که در برخی ادیان اینگونه است، ولی اسلام برای اداره جریان دینی، یکی از موارد خمس را به حوزه‌های علمیه اختصاص داده است. اگر خمس دست نااهلان باشد از دست خواهد رفت و تاریخ مرجعیت نشان می‌دهد که در مرجعیت شیعه جز پاکی و سلامت چیز دیگری نبوده است.

وی گفت: بنیاد بین‌المللی احیای فرهنگ خمس، بنیاد محاسبه خمس نیست، بنیاد محاسبه خمس هم نیست، بلکه کار، کاملاً فرهنگی و احیای فرهنگ خمس است.

نظر خود را با ما در میان بگذارید.

برای ارسال نظر وارد شوید.

جستجو

حدیث 266

امام صادق (ع) : مَن حَسُنَ بِرُّهُ فى اَهلِ بَيتِهِ...

تسلیت به مناسبت مادر حجت الاسلام و المسلمین خراسانی

همکار گرامی حضرت حجت الاسلام و المسلمین خراسانی   خبر درگذشت...

حدیث 183

امام صادق (ع) : مَن کَفَّ غَضَبَهُ سَتَرَ اللهُ عَورَتَهُ؛کسی...