نشست علمی بررسی «تحولات پس از رحلت پیامبر(ص)» برگزار شد

22 آذر 1395

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حجت‎الاسلام والمسلمین یوسفی غروی در نشست علمی گزارشات تحولات تاریخی پس از رحلت پیامبر اکرم(ص) در دانشگاه معارف بحث مهمی را ارایه کرد و آن هم شهادت پیامبر(ص) بود که در سخنانی با بیان ادله نقلی وعقلی این موضوع را رد کرد و گفت: این بحث اولین بار توسط ابن مسعود مطرح شد که با براهین دقیق تاریخی و بیان ائمه(ع)نیز نسبتی ندارد.

 

این استاد حوزه عنوان کرد: مسئله شبهه شهادت پیامبر(ص) بر اساس اسناد و گزارشات تاریخی نمی‎توان وقعی به آن نهاد؛ یکی از شبهات در این حوزه این مطلب است که دون جایگاه شان پیامبر(ص) است که به مقام شهادت نرسیده باشد.

 

وی گفت: نظیر این سخن را برخی فرق انحرافی که از شیعه منشعب شدند اعتقاد دارند که دون شان امام حسین(ع) بوده که زیردست و پای شمر و سنان قرار گیرد و به همین دلیل قائل به عروج امام حسین(ع) هستند، زیرا بیان می‎کنند که مقام حضرت از حضرت عیسی(ع) بالاتر است و به همین دلیل مسئله‎‏ای که برای حضرت عیسی رخ داده باید در خصوص ایشان نیز رخ دهد.

 

دومین بحثی که  این استاد حوزه  به ارایه آن پرداخت، مبحث شهادت حضرت محسن و ایام محسنیه بود که وی با رد ایام مرسوم شده به نام محسنیه در اوایل ربیع نیز اظهارکرد: براساس گزارشات دقیق باید گفت که حمله به خانه حضرت زهرا(س) بلافاصله پس از رحلت پیامبر صورت نگرفته و این حمله همان روز هفتادم انجام شده و در فاطمیه اول حضرت محسن به شهادت رسیدند و در دهه دوم نیز شهادت حضرت واقع شده است.

 

حجت الاسلام والمسلمین یوسفی غروی عنوان کرد: به همین منظور آنچه امروز در ایام ربیع به عنوان ایام محسنیه مطرح شده هم از نظر علما و هم از نظر تاریخی نیز نمی‎توان آن را درست دانست.

 

وی در بحث دیگری از سخنان خود به موضوع غلو اشاره کرد و گفت: در زمان امام علی(ع) مهمترین و اولین غلو صورت گرفت؛ اولین غلو عملی در بصره انجام شد که با حضور 70 نفر از کشتی بانان هند این جریان آغاز شد که امام را خدا دانستند و امام آنها را مجازات کرد.

 

این استاد حوزه خاطرنشان کرد: پس از شهادت امام حسین(ع) دومین غلو انجام شد که قائل شدند امام حسین(ع) زیرچکمه های شمر و سنان نرفته است و بیان کردند که امام عروج کرده که حتی این نظر در برخی از نوشته‎ها نیز مورد نظر واقع شده است؛ به همین دلیل است که در گزارشاتی آمده امام رضا(ع) قسم می خورند که امام حسین(ع) شهیده شده اند.

 

وی در ادامه به بحث محل دفن پیامبر(ص) اشاره کرد و گفت: محل دفن ایشان بنابر اقوال قوی در حجره حضرت که پیش از رحلت اجازه حضور عایشه را در آن دادند، بودند و امام علی(ع) با نقل این روایت از پیامبر(ص) که قبور ائمه(ع) در پاک‎ترین و مقدس‏ترین مکان ‏ها است، اصحاب را قانع کردند که باید در این مکان دفن شود؛ زیرا آنها نمی خواستند این مکان به عنوان مقبره پیامبر(ص) مطرح شود.

 

حجت الاسلام والمسلمین یوسفی غروی در خصوص ادله مرتبط به علم غیب پیامبر و ائمه در خصوص انتخاب همسران تصریح کرد: در وهله نخست گزارشات تاریخی بیان می‎کند که این زنان از جمله عایشه و جعده از سوی پدران خویش پیشنهاد شدند و در فرهنگ عربی کسی که هدیه عرضه می‎داشت طرف مقابل را در مقابل عمل انجام شده قرار می‎داد، چون اگر وی این پیشنهاد را قبول نمی‎کرد، به معنی مشکل داشتن آن دختر بود و قطعا این دختر در آن فرهنگ به قتل می‎رسید.

 

وی گفت: نکته دوم مسئله غیب است که باید گفت ادله علم غیب به سه دسته تقسیم می‎شود که شامل نفی مطلق، قبول مطلق و نظریه میانی است و نظریه سوم قوی‎تر است، به این معنی که ائمه و معصومین(ع) نسبت به مسئله‎ای علم غیب داشتند که به آنها تعلیم داده شده بود.

 

 

نظر خود را با ما در میان بگذارید.

برای ارسال نظر وارد شوید.

جستجو

حدیث 241

امام باقر (ع) : خُذُوا الکلِمَةَ اطَّیبَةَ مِمَّن قالَها و...

ویژه نامه ولادت امام علی(ع)

سایت دانشنامه اهل‌بیت(ع) به مناسبت سیزده رجب سالروز ولادت امام...

حدیث 057

امام على (ع) : اَلعَفافُ زِینَهُ‌ الفَقرِ، وَ الشُّکرُ زِینَهُ...