گزارش نشست «رویکردشناسی پژوهشهای عاشورایی حوزه»

15 مهر 1395

نشست «رویکرد شناسی پژوهش های عاشورایی حوزه با رویکرد کلامی» از سلسله نشست های دین علمی دین پژوهان کشور روز سه شنبه 13 مهر 95 با سخنرانی آقای دکتر نعمت الله صفری فروشانی برگزار شد.

 

در ابتدای این نشست، آقای دکتر صفری با بیان این که این بحث در حوزه مطالعات تاریخ اهل‌بیت (ع) نسبتا نو است گفت: شاید مکتوبی در این زمینه نداشته باشیم؛ بنابراین در جاهای مختلف به گونه‌های مختلف این بحث را مطرح می کنم. در این قسمت هنوز در مرحله ابتدایی هستیم و اساتید باید برای پخته شدن این مباحث کمک کنند.

 

وی گفت: در مطالعات تاریخی یک نوع معرفت درجه دوم وجود دارد که با این نوع مطالعات می‌توانیم با تحقیقات کسانی که در عرصه مطالعات حسینی قدم گذاشته‌اند آشنا شویم. نکاتی که من برای رویکرد شناسی گفتم درباره رویکرد شناسی در هر مطالعاتی می‌تواند صادق باشد.

 

سخنران جلسه با تاکید بر این که ممکن است رویکرد، ناظر به مباحث روشی یا ساختاری و یا ناظر به کمیت و یا کیفیت باشد افزود: رویکردها به تعدد سلایق می‌تواند متعدد باشد و کاملاً ریز شود؛ مثلاً مطالعات تاریخ اهل‌بیت (ع) راداریم که مطالعات حسینی رویکردی ریزتر و یا مطالعات کوفه شناسی رویکردی ریزتر است.

 

این استاد تاریخ اسلام پژوهش‌های عاشورایی را به دو قسمت متنی و پیرامونی تقسیم کرد و گفت: پژوهش‌های عاشورایی پیرامونی مانند کتاب عاشورا شناسی آقای اسفندیاری که به تبیین رویکردها می‌پردازد یا کتاب عاشورا پژوهی آقای صحتی که به منابع می‌پردازد یا کتاب جریان‌شناسی قرائت‌ها و رویکردهای عاشورایی نوشته آقای رنجبر.

 

برای مطالعه مشروح نشست، اینجا را کلیک کنید!

 

 

 

نظر خود را با ما در میان بگذارید.

برای ارسال نظر وارد شوید.

جستجو

حدیث 260

امام على (ع) : وَالجِوارُ أَربَعونَ دارا مِن أَربَعَةِ جَوانِبِها؛تا...

حدیث 014

پیامبر (ص) : اَلصِّدقُ طُمَأْنینَةٌ وَ الْكَذِبُ ریبَةٌ؛راست‌گویی مایه آرامش...

ویژه نامه وفات حضرت خدیجه(سلام الله علیها)

سایت دانشنامه اهل‌بیت(ع) به مناسبت وفات حضرت خدیجه(سلام الله علیها)...