کتاب «مواجهه ائمه (ع) با مدعیان مهدویت؛ گونهشناسی، سبکشناسی و شاخصهشناسی» منتشر شد
04 خرداد 1395
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، کتاب «مواجهه ائمه (ع) با مدعیان مهدویت؛ گونهشناسی، سبکشناسی و شاخصهشناسی» که در معاونت پژوهش مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم سامان یافته به همت انتشارات این مرکز در 274 صفحه و در قطع رقعی منتشر شد.
مطالعات پیرامون مدعیان دروغین مهدویت دائماً با موضوعات فربه و اندیشهخیزی پیوند مییابد. موضوعاتی چون: سیر تطور ادعای مهدویت از سوی مدعیان، عوامل پیدایش ادعا، چرایی گرایش مردم به مدعیان، ترفند شناسی مدعیان در جذب مردم، چرایی امتداد تاریخی یا عدم آن، پیامدهای ادعا، سنخشناسی منابع مورد استناد مدعی و طرفداران وی، راهکارهای تقابل با مدعیان و ... دغدغه پیگیری چنین موضوعاتی نیز تنها به علاقهمندان مطالعه در عرصه مدعیان محدود نیست بلکه هر کس به تتبع در راستای تقابل با جریانهای انحرافی علاقهمند است، ناگزیر با آن سروکار خواهد یافت.
معاونت پژوهش مرکز تخصصی مهدویت با اذعان به مسئولیت خطیر تقابل با مدعیان دروغین مهدویت، تدوین آثاری در این زمینه را در دستور کار خود قرار داده است. کتاب حاضر با عنوان «مواجهه ائمه (ع) با مدعیان مهدویت» ازجمله این دست از آثار است که به همت حجتالاسلام دکتر امیر محسن عرفان از پژوهشگران مرکز تخصصی مهدویت که پیشازاین، تحقیقاتی را در این عرصه به فرجام رساندهاند، نوشته شده است.
نگارنده در این اثر میکوشد با هدف نهادینهسازی رویکرد کیفی به موضوع مدعیان دروغین مهدویت، ضمن گونهشناسی مدعیان دروغین مهدویت، سبک و شاخصههای مواجهه ائمه (ع) با مدعیان دروغین مهدویت را بررسی کند.
این کتاب میخواهد کمکی به ترسیم تنوع جوهری مدعیان دروغین مهدویت کند. با کنار هم آوردن گونهها و تنوعات مدعیان دروغین مهدویت، زمینه برای رویآورد عالمانه به این موضوع فراهم میشود. از سویی دیگر، در پرتو تبیین وجوه گونهگونی و تنوعات مدعیان دروغین مهدویت و با قدری تأمل و تعمق در سطح این تمایزات، قوت و غنای اندیشه مهدویت و اصالت آن روشن میشود.
از سویی دیگر رفتارشناسی ائمه (ع) در مواجهه با مدعیان دروغین مهدویت، بهنوعی منعکسکننده جلوههای مدیریت اسلامی در مواجهه با بحرانها است. در این زمینه نحوه مواجههای که ائمه (ع) با مدعیان دروغین مهدویت بهعنوان واقعیتی انکارناپذیر داشتند بیانگر عملکرد عینی سبک خاصی از مدیریت الهی و گرفتن بهترین تصمیمات و موضعگیریها، متناسب با شرایط و مقتضیات است که تحقیق پیرامون آن میتواند به شاخصها و اصول موضوعه سازگار و متناسب با اعتقادات در مراحل مختلف فرآیندهای برنامهریزی منجر شود.
امیر محسن عرفان چنین نتیجه گرفته که سبک مدیریتی امامان (ع) در مواجهه با مدعیان دروغین مهدویت به دلیل ویژگیها و مختصات منحصربهفرد و متمایز آن با آنچه در جامعه کنونی در تقابل با انحرافات دیده میشود، ظرفیتهای بالقوهای دارد که میتواند شکلدهنده مطالعات جدیدی شود.
علاقهمندان به این کتاب میتوانند در قم به خیابان شهدا، کوچه آمار به دفتر انتشارات مرکز تخصصی مهدویت مراجعه کنند یا با تلفنهای 02537841440 و 09394570400 تماس بگیرند.
نشانی الکترونیکی: entesharatmarkaz@chmail.ir آماده دریافت پیشنهادها و انتقادات خوانندگان کتاب است.
جستجو
امام على (ع) : اِعلَموا أنَّ الأمَلَ يُسهي العَقلَ و...
کنگره بین المللی «نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم...
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی دانشگاه ادیان و...
نظر خود را با ما در میان بگذارید.
برای ارسال نظر وارد شوید.