نخستین جلد از «دانشنامه امیرالمؤمنین(ع)» ترجمه شد

21 اردیبهشت 1395

آیت پیمان رئیس مجمع جهانی شیعه شناسی در گفت‌وگو با خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس از انتشار جلد نخست دانشنامه امام علی (ع) خبر داد و گفت: اثر گران‌قدر دانشنامه امام امیرالمؤمنین علی بن ابی‌طالب (ع) ترجمه بسیار با ارزش «موسوعه الامام امیرالمؤمنین» به زبان عربی و تألیف مولّف فقید مرحوم علامه محقق باقر شریف القرشی است که توسط سید محمد صالحی،‌ زیر نظر مجمع جهانی شیعه شناسی ترجمه و منتشر شد.


وی اظهار داشت: در جلد اول از این دانشنامه می‌توان موضوعات مهمی را به شکل تحقیقی و مستند ملاحظه کرد که ازجمله آن‌ها می‌توان به بیان چگونگی ولادت منحصربه‌فرد امیرالمؤمنین (ع) در خانه خدا و چگونگی نام‌گذاری ایشان به همراه بیان القاب حضرت، چگونگی پروش امام به دست رسول خدا (ص)، ویژگی‌ها و خصوصیات منحصربه‌فرد امیرالمؤمنین (ع)، امیرالمؤمنین در آیینه کتاب خدا قرآن به همراه توضیح و تحلیل آیات، بیان تعریف و جایگاه امیرالمؤمنین در قالب روایات اهل‌بیت (ع)، جایگاه و خدمات امام علی (ع) در چگونگی شکل‌گیری انقلاب اسلامی رسول اکرم (ص) به همراه بیان رشادت‌ها و جان‌افشانی‌ها ایشان در این مسیر اشاره کرد.


پیمان، با بیان اینکه این اثر گران‌قدر در نمایشگاه بین‌المللی کتاب رونمایی و به علاقه‌مندان عرضه خواهد شد، عنوان کرد: مرحوم باقر شریف القرشی، عمر بابرکت خود را در نجف اشرف به تحقیق و پژوهش و ارائه کتب ارزشمند در زمینه زندگی‌نامه اهل‌بیت عصمت و طهارت (ع) و بیان جایگاه والا و باعظمت آن‌ها در نظام هستی و ابعاد حیات آن ذوات مقدسه صرف کرد و دانشنامه امیرالمؤمنین (ع) در 12 جلد ترجمه و در دست چاپ قرار دارد.


به گزارش فارس، باقر شریف القرشی حدود یک قرن پیش یعنی در سال ۱۳۴۴ قمری در شهر نجف متولد شد. پدرش شیخ شریف از علمای نجف و جدش شیخ مهدی قرشی از شاگردان میرزای بزرگ شیرازی بود. وی از سال ۱۳۸۰ قمری به درس خارج فقه و اصول پرداخت و از محضر اساتیدی همچون سید موسی بعاج، شیخ بشیر عاملی، شیخ محمدتقی ایروانی، سید محمود مرعشی نجفی، شیخ محمد طاهر آل شیخ راضی، آیت‌الله خویی و آیت‌الله سید محسن حکیم بهره برد.


علامه قرشی در زمان عبدالکریم قاسم و سپس صدام حسین و با وجود اختناق، همواره نسبت به ترویج سیره اهل‌بیت (ع) کوشا بود که ماحصل آن تألیف روشمند بیش از پنجاه اثر تاریخ و فقهی است که یک اثر آن، موسوعه ۴۲ جلدی درباره اهل‌بیت است. موسوعه امیرالمؤمنین (ع) نیز ۱۱ مجلد دارد.


این عالم ربانی سه سال پیش در کربلا دار فانی را وداع گفت و در نجف اشرف به خاک سپرده شد.

 

نظر خود را با ما در میان بگذارید.

برای ارسال نظر وارد شوید.

جستجو

ماهیت و ویژگی‌های عالم برزخ در روایات ائمه معصومین (ع) (پایان نامه)

ماهیت و ویژگی‌های عالم برزخ در روایات ائمه معصومین (ع)  ...

حدیث 145

امام باقر (ع) : جَاهِد هَوَاکَ کَمَا تُجَاهِدُ عَدُوَّک؛با هوای...

حدیث 293

امام صادق (ع) : انّ جَارَ الله آمَنَ مَحفُوظ وَ...